Despre Lunaris

Ideea noastră

Anul acesta a venit cu rele, dar și cu bune. Noi, la Molcush, am continuat să lucrăm, dar și să stăm acasă cu lucrurile create de noi. Ne-am împrietenit mai mult ca niciodată cu canapeaua, cu patul, cu fotoliul.

Am mângâiat textilele mai mult ca de obicei. Ne-am reîndragostit de texturile naturale. De cânepă, de pânza topită, de bumbac, de muselină. Nu-i așa că ‘muselină’ sună minunat? O lume întreagă și moale într-un cuvânt.

Redescoperind, fiecare în parte, spațiul intim din casă, construind adăposturi în locuri pe care le uitasem, ne-am gândit să împărtășim cu voi bucuria pe care am trăit-o făcând asta.

Așa l-am pus la cale pe Lunaris, colecția noastră specială pentru o iarnă specială. Nu întâmplător Lunaris poartă Luna  în nume. Luna care ne însoțește iarna mai mult ca în orice alt anotimp. Care ne transformă casa în adăpost și spațiu cald și primitor. Luna, care ne imprimă ritmuri emoționale, care ne privește și pe care o privim când afară e întuneric și rece.L-am creat pe Lunaris să vă însoțească în casă, în colțurile voastre preferate, să vă mângâie pe trup și în suflet.

Lunaris se poate așterne pe paturi, pe canapele, vă poate îmbrățișa pielea noaptea, când ai nevoie de caldura mai mult ca oricând. Lunaris e o emoție, o senzație bună, peste tot în casă. Lunaris are corp moale de textil mângâios. În afară de firele de bumbac, cânepă, pânză topită și muselină, am pus în Lunaris fragmentele noastre de gânduri calme și calde.

Când am început să îl gândim pe Lunaris, mai întâi l-am simțit.

L-am simțit în buricele degetelor când am ales materialele „lunare”, pentru că texturile sunt moi și calde, dar și aspre și calde, cum îi stă bine oricărui obiect „lunar”. Am ales pentru Lunaris cele mai aparte textile ”obișnuite”. Poate bumbac sau pânză topită sună comun, deja-vu, dar în mâinile lui Florian, furnizorul nostru, bumbacul și pânza topită devin muzicale și curgătoare, așa cum ne dorim să devină colecția noastră pentru casele voastre – firească, dar aparte.

Lunaris a fost gândită de noi trei, Alexandra, Andreea și Tudorita.

Alexandra, o ‚matematiciană’ a textilului și a croiului. Pasionată de țesături, Alexandra vede lumea în soluții practice care să te facă să te simți acasă oriunde mângai un textil.
Andreea, care experimentează cu entuziasm culoarea și țesăturile naturale, precum și poezia din spatele firului țesut și nu numai.
Tudorita, ‚cusătoreasă’ iubitoare de firul de ață, de borangic, de lana, până acolo unde, brodându-le, poate spune povești sau poate crea obiecte noi.
Împreună, am gândit matematic, ne-am emoționat, am brodat, am măsurat și am pus în Lunaris toate gândurile noastre din acest an delicat.
Încercând obiectele create de noi sperăm să simțiți căldura caselor voastre, așa cum am trăit-o noi, la rândul nostru.